Ο Γεώργιος Φραγκάκης (Πρεμ Άντρι), ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και συν-δημιουργός του Συνεργατικού Περιοδικού Ψυχολογίας, Πολιτισμού και Συνειδητότητας «Animartists» συμμετείχε ως ομιλητής, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής: «Ο χρόνος και τα τέσσερα φτερά» (Οι εκδόσεις των Φίλων) του Γιώργου Αποστόλου στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων».
Με βαθιά προσωποκεντρική μάτια, ο Γεώργιος σκιαγράφησε μέσα από το ποιητικό έργο του κ. Αποστόλου τον αγώνα του «ήρωα» προς την εσωτερική ροτζεριανή πραγμάτωση. Κατά την ομιλία του, μέσα από ένα ενδιαφέρον εγκεφαλικό παιχνίδι βασισμένο στην θεωρία προσωπικότητας του Carl Rogers, οι ακροατές τοποθετήθηκαν νοητά πάνω στη σκακιέρα ενός υπαρξιακού αγώνα και διαπραγματεύτηκαν μαζί του ζητήματα αιώνια και πανανθρώπινα: Τη σύνδεση και την αποσύνδεση, την υπέρβαση και την απώλεια, το Α και το Ω. Με μαεστρία και ελεύθερους συνειρμούς, συναισθηματικές ελπίδες και στερημένες προσδοκίες, ξετυλίχτηκε η αντιφατική και πολυσύνθετη προσωπικότητα του σύγχρονου ανθρώπου: Μοναχικός αλλά και συντροφικός, σίγουρος αλλά και αβέβαιος, ψύχραιμος παρατηρητής αλλά και πάσχον υποκείμενο ή, όπως ο ίδιος ο ποιητής περιγράφει στο ποίημα «Η μνήμη του Νερού»: Στεγνός και αδάκρυτος.
Κλείνοντας, όπως ο ίδιος ο ομιλητής αναφέρει, θα μπορούσε κανείς να πει πως η ποιητική συλλογή: «Ο χρόνος και τα τέσσερα φτερά» αποτελεί έναν ευρηματικό χάρτη της ψυχής καθώς απεικονίζει τόσο τον ρόλο της επιφάνειας των πραγμάτων σε αντιδιαστολή με το κενό που αφήνουν οι σχέσεις που αιωρούνται σε κενό χώρου και χρόνου, όσο και λεπτομερείς περιγραφές που εστιάζουν στο άτομο σε αντίθεση με τις φευγαλέες εικόνες που παράγουν μόνο ασάφεια ενώ η σκηνογραφική, πολλές φορές, τοποθέτηση των συγκινήσεων του ποιητή είναι στοιχεία που συνθέτουν μια προσωπική «ελεγεία» προς την προσωποκεντρική φιλοσοφία.
«Γιατί αγαπάμε το φεγγάρι;» αναρωτιέται ο ποιητής με τον τίτλο του ποιήματος του στην ενότητα «Ερώς» και αμέσως απαντά στη πρώτη στροφή: «Γιατί εἶναι ἀρκετό. Στό φῶς του».
Διαβάστε την ομιλία του εδώ: https://ideonisos.gr/o-xronos-kai-ta-tessera-ftera-fragkaki/